Gevonden voorwerpen deel 1

Op of in de nabijheid van de Koningshoeven in Tilburg vind ik regelmatig zaken die iemand is verloren. Als eerlijke vinder wil ze graag teruggeven of de vindplaats aanwijzen van het verloren goed, of de verloren goederen. Dit is deel 1 van een reeks.

Gevonden McDonalds maaltijd op De Koningshoeven in Tilburg

Gevonden op De Koningshoeven op 2 juni 2019: een maaltijd van de McDonalds. Het zal je maar gebeuren. Ben je lekker aan het smikkelen, verlies je plotsklaps je maaltijd. Het overkwam iemand op de Koningshoeven. Hij of zij moet na het verlies van deze papieren zak met daarin gelijke delen brood en hamburger en ernaast een halfvolle milkshake, met grote honger en dorst (iets verderop lag ook nog een halflege fles Coca Cola) zijn of haar weg hebben vervolgd. Navraag bij verschillende Tilburgse McDonaldsfilialen leverde niks op. Medewerkers zeiden unaniem dat geen enkele klant melding had gedaan van een verloren maaltijd. Aan degene die op 2 juni met een half gevulde maag naar bed is gegaan: sorry, maar uw maaltijd ligt er niet meer.

Fietsband in de buurt van de Koningshoeven bij visvijver de Lange Jan.

Gevonden op 6 juni 2016 in de struiken bij visvijver de Lange Jan: fietsband. Mocht iemand tijdens het fietsen zijn of haar fietsband zijn verloren – die prompt in het nabijgelegen struweel vloog (zul je altijd zien) – en in alle haast of consternatie of anderszins geen tijd hebben gehad de band uit het groen te halen, dan kan ik hem of haar geruststellen. De fietsband hangt er nog. U kunt hem zo weer op uw rijwiel monteren, mits in het bezit van het juiste gereedschap natuurlijk.

Folders in de burut van de Koningshoeven bij het Wilhelminakanaal

Gevonden eind mei/begin juni langs het Wilhelminakanaal bij de Hoevensekanaaldijk west aan de Koningshoeven (achter Ut Rooie Bietje): Pakketten met folders. Was het de hitte? Het hobbelige zandpad? Was de eigenaar van de pakketten met folders afgeleid door mooi zingende vogels? We weten het niet. Feit is wel dat er dikke pakketten folders zijn gevonden van onder veel meer de Praxis en het Kruidvat. Dit is schrijnend voor de bezorger natuurlijk, want hij of zij was na het verlies vanzelfsprekend overal wezen zoeken. En deze plek lag niet voor de hand, want het noodlot wilde dat de folderpakketten ver onder de Japanse Duizendknoopstruiken terecht kwamen. Zie de brave jongen of meid moedeloos naar huis toe sjokken om daar met de handen in het haar te huilen wachtend op moeder met een troostend koekje. Misschien nog wel schrijnender is het voor alle kinderen op al die Tilburgse adressen waar de folders niet werden bezorgd. Kinderen die in spanning bij de brievenbus zaten te wachten om de folders als het ware uit de handen van de bezorger te trekken. Praxis- en Kruidvatfolders staan namelijk vol inspiratie voor aankomende Vaderdag. Wat te denken van een handige bladblazer of een magnetische schroevendraaier, een lekker luchtje van Axe of een kek kammetje waarmee papa zijn snor schilfervrij kan maken. Natuurlijk is het klein bier als je het vergelijkt met het leed van veel andere wereldburgers, maar toch. Benieuwd wat die vaders van folderloze gezinnen nu voor Vaderdag krijgen. Zo zie je maar: het ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen: als jullie dit lezen; met enig geluk liggen de folders er nog.